KICCSALÁDOM ÉS MÁS TÖRTÉNETEK

2011. január 17., hétfő

Nem Chuk

Film a Dunán.

Nőci ül az irodában.
Kopognak.
- Ha Chuck vagy, ne gyere!
Csenki szülők egyszerre narrálnak, és röhögnek fel:
- Nemcsák vagyok...

Mer', ugye, van az a remek kis vicc:

- Csák Máténak három fia volt, két törvényes és egy törvénytelen.
A két törvényes volt a Csák Beri és a Csák Norisz...
A törvénytelen meg a Nemcsák Károly.













Csák vagy Nemcsák? Csák ez itt a kérdés...

Amúgy ez a Csák Máté egy rendkívül gonosz ember volt. Az 1200-as évek végén, 1300-as elején kiskirálykodott. De mint az állat! Eleinte még beérte mindenféle címek összegyűjtésével. Először III. Andrástól kapott egy lovászmesteri címet, aztán pozsonyi ispán lett, aztán nádor, kun bíró. Lassan több címe volt, mint egy online termékmenedzsernek a címlistájában.
Aztán ennél is tovább ment. Elkezdett falvakat, várakat, vármegyéket gyűjteni. Olyan ütemben csinálta, hogy ha a Facebook profilját mindig frissíteni akarta volna, egy percre se áll fel a gép mellől...
Beköltözött Visegrádra, övé lett Zsolnalitva, Budatín, Ricsőváralja, Várna, Drégely, Divény (ezt lerombolta), Gács (ezt is lerombolta), Kékkő, Gyarmat, Fülek, Somoskő, Hollókő, Baglyaskő, Nógrádsipek, Balogvár, Lipcse, Szucsány, Berzence, Léva, Sirok... Főnökeinek nem nagyon akart szót fogadni. Andrást nyíltan támadta, Károly Róbertet meg alattomban. A sunyi mocsok! Mindent akart. Nagyon. Amikor az egyház kihirdette, hogy összes alkalmazottja 10 napon belül mondjon fel neki, dúlt-fúlt. Feldúlta és kirabolta az esztergomi és a nyitrai érseki várat.
Nagyon ragaszkodott elveihez és javaihoz, nehezebb volt leverni, mint egy facölöpöt a betonudvarba. De azért csak sikerült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése